Ministerie Binnenlandse Zaken herdenkt 70 jarig bestaan

7 August 2021

In: Nieuws
Comments: 0

 Zaterdag 07 augustus 2021- We moeten koersen richting een Digitale Excellente Overheid. Hierbij staat het verder automatiseren van de verschillende diensten centraal. Dit laat Bronto Somoharjo, minister van binnenlandse Zaken, optekenen.

Het 70-jarig bestaan van het Ministerie van Binnenlandse Zaken wordt gemarkeerd door een belangrijke transitiefase van een traditionele overheid naar een meer slagvaardige, efficiëntere en effectieve overheid die zowel kwantitatief als kwalitatief kan beantwoorden aan de hedendaagse eisen en ten dienste kan zijn van de Surinaamse samenleving. Dit ministerie is door de jaren heen gegroeid en bestaat thans uit drie directoraten: het Directoraat Binnenlandse Zaken met als directeur Nasier Eskak, het Directoraat Algemene Zaken met als directeur Thalicia Atmodimedjo en het Directoraat Human Resource Management met als directeur Jacintha Thomas. 70 jaar BiZa zal niet feestelijk worden herdacht.

Geen feest, maar meer een blik werpen op de toekomst: hervormingen, verhoogde prestaties, dienstbaarheid naar de gemeenschap en een effectievere overheidsadministratie. Een werkgroep die belast wordt met een gepaste herdenking van 70 jaar BiZa, zal door de minister worden ingesteld om in het jubileumjaar – dat loopt tot 7 augustus 2022 – diverse activiteiten te organiseren. Het jaar zal worden afgesloten met een BiZa Drive True Cook-out, waarbij de “Bizanen” hun kookkunsten zullen tonen.

De STVS feliciteert Suriname met het 70-jarig bestaan van dit ministerie. In het bijzonder, de minister, staf en personeel.