Ministers van Volksgezondheid en Financiën brachten werkbezoek aan Rusland

20 September 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 20 september 2019 – De ministers Gillmore Hoefdraad van Financiën en Antoine Elias van Volksgezondheid, hebben een bezoek gebracht aan Rusland. Het belangrijkste doel van het bezoek was het voeren van besprekingen over het aanschaffen van medisch equipment, alsook het bespreken van

financieringsopties. In het programma was ook opgenomen, het bezichtigen van een factory van het bedrijf Shvabe in Ekaterinburg.

Gesprekken werden gevoerd met het ministerie van Industrie en Handel, ten aanzien van het verder verbreden van de handelsrelaties tussen beide landen. Met het ministerie van Health werd gesproken over studiemogelijkheden voor Surinamers, op het gebied van medicijnen en in het verlengde hiervan werd gesproken met het managementteam van het overkoepelend bedrijf Rostec, waaronder het bedrijf Shvabe ook valt. Bij het laatste waren ook financiële instellingen aanwezig, waarbij direct de diverse financieringsopties werden besproken.

Vermeldenswaard is dat ongeveer twee maanden geleden Rusland reeds 140 duizend Euro’s aan hoogwaardig medisch apparatuur aan het ‘s Lands Hospitaal heeft geschonken.

In Rusland hebben de twee ministers een ontmoeting gehad met Surinaamse studenten en werden omstandig geïnformeerd, over de ervaringen van deze eerste studenten die Suriname na tientallen jaren weer in Rusland heeft.

-NII-