“Het is een ongelooflijke deceptie, zeker als je in de tweede helft zo’n wedstrijd op de mat legt. Alles en iedereen dacht dat we gingen promoveren en zeker op basis van deze wedstrijd was het terecht geweest”, zei NAC-trainer Maurice Steijn bij ESPN. “In de tweede helft gaven we één kans weg, er werd één keer niet meegelopen, en ze maakten hem schitterend af. Dat is ook voetbal. Eén moment en je droom is aan diggelen.” Steijn, die nog een contract tot medio 2023 heeft, wil ondanks de deceptie graag bij NAC blijven. “Volgend jaar móéten we promoveren. We zijn heel dicht bij geweest, maar na onze overwinning op De Graafschap is het er niet beter op geworden. Het is heel wisselvallig geweest.”

 ‘Ik weet niet wat ik moet zeggen’

NAC-aanvoerder Dion Malone had moeite om zijn gevoelens te uiten. “Ik weet niet wat ik moet zeggen. We waren zo dicht bij na een moeilijk seizoen en we wilden het heel graag afmaken voor de supporters. Uiteindelijk was het net niet genoeg. Iedereen heeft 100 procent gegeven. Ik ben er kapot van”, zei hij. “Van tevoren had ik echt een heel goed gevoel. Er was spanning, maar het was goede spanning. Ik had geen ander scenario dan uiteindelijk naar de Eredivisie te gaan, maar het mocht niet zo zijn. Het is wat het is.”

Sydney van Hooijdonk zag de klap ook niet aankomen. “Ik kon geen scenario bedenken waarbij het mis zou gaan”, zei de spits. “Ik had echt veel vertrouwen in ons. We begonnen niet goed aan de wedstrijd, misschien had dat met spanning te maken.” Spelmaker Mounir El Allouchi: “Momenteel is het een achtbaan van emoties. Het is moeilijk om terug te halen hoe de wedstrijd is verlopen en wat er is gebeurd. Ik heb echt een rotgevoel.” NAC kwam in 2019 voor het laatst in de Eredivisie uit. Dit seizoen promoveren naast NEC ook SC Cambuur en Go Ahead Eagles naar het hoogste niveau.

-Nu.nl-