Modern gebouw moet plaats innemen

2 July 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 02 juli 2021- President Chandrikapersad Santokhi oriënteerde zich deze week bij het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) aan de Rode Kruislaan. Het bovenste gedeelte van het gebouw is helemaal verwoest door brand. Het gaat om onder andere de ruimtes voor de exit screening en de swabunit.

De brand begon bij een zekeringkast. De melding van de brand kwam om 03.27 uur binnen, waarna de brandweer werd ingeschakeld. De waarnemend-directeur van het BOG, Radjes Ori, gaf aan dat de swabunit voorlopig is ondergebracht in het gebouw aan de overkant van het BOG. Er is ook met man en macht gewerkt om de meldkamer 178 weer bereikbaar te maken voor de samenleving.

Verder zei Ori, dat de Covid-19-vaccins bespaard zijn gebleven, dus de samenleving hoeft niet te vrezen dat er plotseling een tekort zou zijn aan vaccins. De vaccinatiecampagnes zullen normaal plaatsvinden.

President Santokhi gaf aan, dat hij minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid, die ook aanwezig was tijdens het oriëntatiebezoek, heeft gevraagd om een crisisteam te installeren voor inventarisatie en wederopbouw.

‘De schade is groot en daarom heb ik de vicepresident gevraagd om na te gaan, welke ministeries faciliteit kunnen bieden aan het personeel voor een langere periode’, zei de president. Er zal ook een beroep worden gedaan op de particuliere sector en het George Streepy  stadion.

Hij vroeg de minister ook om aan tafel te gaan met de IDB (Inter-American Development Bank) en een modern gebouw met veiligheidsvoorzieningen op te zetten. Het gebouw van het BOG stond in de planning om gerenoveerd te worden door de IDB.