Moskou presenteert kandidatuur als gaststad van de Wereld Expo 2030

10 February 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 10 februari 2022- De minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), Albert Ramdin ontving gisteren een delegatie uit Rusland onder leiding van het hoofd van de afdeling Externe Economische en Internationale Betrekkingen Moskou, Sergey Cheremin.

Minister Ramdin zegt dat het belangrijk is een gemengde commissie samen te stellen om de samenwerking naar een hoger niveau te tillen. Deze commissie moet ervoor zorgen om meer in de diepte de samenwerkingsgebieden te evalueren en te intensiveren. Cheremin deelde mee dat Moskou bereid is de bilaterale relatie tussen beide landen te intensiveren op het gebied van handel, toerisme, sport, gezondheidszorg en infrastructuur.

Alhoewel Rusland sedert 1851 heeft deelgenomen aan deze wereld exposities en enkele prestigieuze prijzen in de wacht heeft weten te slepen, heeft zij toch niet de gelegenheid gehad als gastland op te treden. De verkiezingen van de gaststad vinden plaats in Parijs tijdens de Algemene Vergadering van het Bureau van Internationale Exposities (BIE) in november 2023.