Mr. Kanhai: “Niet opschorten voorlopige hechtenis Van Trikt en Angnoe incorrect”

30 April 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 30 april 2021- “Het niet opschorten van de voorlopige hechtenis van ex-governor Robert-Gray van Trikt van de Centrale Bank van Suriname, en zijn zakenpartner Ashween Agnoe, is niet correct”. Dit zegt advocaat Irvin Kanhai. Volgens de raadsman is de schuldige in deze zaak reeds lang bekend.

Van Trikt wordt verdacht van verduistering van staatsgelden onder beheer van de moederbank; alleen, tezamen en in vereniging met Ashween Angnoe & Hans Buysse, de managing partners van Orion Assurance & Advisory en Clairfield Belgium N.V. Meester Kanhai vindt het onterecht dat zijn cliënten in voorlopige hechtenis worden gehouden, vooral gezien de situatie in het cellenhuis.

Het in Nederland gevestigde onderzoeksbureau Kroll dat door het Openbaar Ministerie van Suriname is ingeschakeld, heeft geen onregelmatigheden geconstateerd in de contracten tussen de Centrale Bank van Suriname en Clairfield Belgium N.V.  Dit is volgens advocaat Kanhai extra reden om zijn cliënten in vrijheid te stellen.

Het Openbaar Ministerie komt op dinsdag 8 juni wederom aan het woord in deze rechtszaak rond de Centrale Bank van Suriname.

-STVS Nieuwsredactie-