MULO-D & E richting in voorbereiding

10 February 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 10 februari 2022- De minister van Onderwijs, Marie Levens, gaf gisteren in de persconferentie aan dat de voorbereiding voor MULO-D & E richting is gestart. Voor deze richtingen zal de focus liggen op Algemene vakken, kunst- en cultuur inclusief muziek voor de D-richting en Science and technology voor de E- richting.

Volgens de onderwijsminister heeft de praktijk uitgewezen, dat sommige leerlingen helemaal geen interesse hebben in de vakken handelsrekenen, wiskunde en natuurkunde. Om deze leerlingen te ondersteunen in het maken van een bewuste keus, zullen studenten begeleiders worden opgeleid.

Zij hebben de taak om de leerlingen in een vroeg stadium te helpen bij het maken van een profielkeuze. Met deze methode kan de leerling een keus maken voor de studierichting die hij/ zij na de middelbareschool zou willen opgaan.  ‘’Nu er meer richtingen en genoeg keuzemogelijkheden zijn in het onderwijs, is het volgens de minister belangrijk dat alle kinderen naar school blijven gaan. Leerlingen zullen door begeleiders gemotiveerd worden, zodat ze hun studie niet opgeven.