Mungra Medisch Centrum viert 61-jarig bestaan

January 17, 2020

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 17 januari 2020 – Het Mungra Medisch Centrum (MMC), voorheen het Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie, heeft haar 61-jarig bestaan gevierd met personeel en genodigden. Op 15 januari 2020, de jaardag van het MMC, werden enkele toespraken gehouden, waarna het personeel mocht genieten van een hapje en een drankje. In het kader van het 61-jarig bestaan van de verpleeginrichting werd ook een borstbeeld van wijlen Lachmipersad Mungra onthuld. Dit bronzen beeld, in Nederland vervaardigd, is door familie Mungra geschonken aan het MMC.

Bij de ingebruikname van het ziekenhuisgebouw op 15 januari 1959 aan de Annastraat, werd de naam ’s Lands Ziekenhuis vervangen door Streekziekenhuis Nickerie. Met. Dr. A. Treurniet als directeur, voorheen geneesheer-directeur, kwam het ziekenhuis aardig tot bloei, maar bleek ook gauw moeilijk te leiden. Dit vanwege de snelle groei van de Nickeriaanse gemeenschap. De toenmalige minister van Volksgezondheid, Badrisein Sital, streefde niet alleen naar een nieuw ziekenhuis, maar ook een andere locatie om de drukte van Nieuw Nickerie te kunnen ontwijken. Ter ondersteuning van dit streven werden de ogen gericht op hulp van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB).

De aanzienlijke groei van de Nickeriaanse bevolking vergde een uitbreiding en diversificatie van de dienstverlening van dit verpleeghuis. Dit was dan ook het uitgangspunt voor het opzetten van een modern medisch centrum. Op 25 mei 2017 werd de naam Drs Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie veranderd in het Mungra Medisch Centrum.

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid feliciteerde het personeel en de Nickeriaanse gemeenschap met de jaardag van het ziekenhuis. Het doet de bewindsman, die zelf ook Nickeriaan is, altijd goed om in Nickerie en in het bijzonder in het MMC te zijn. Hij riep op om voort te borduren op wat allemaal is opgebouwd in de achterliggende jaren van het ziekenhuis. Elias is in april 2018 beëdigd als minister van Volksgezondheid. Daarvoor diende de bewindsman als algemeen directeur van het MMC.

-NII-