Naarendorp: “We willen geen gedonder meer van TWK”

2 February 2023

In: Nieuws
Comments: 0

We willen dat gedonder van maanden TWK niet meer hebben, zegt bondsvoorzitter Robby Naarendorp van Regionale Gezondheidsdienst. Er werd maandag een algemene leden vergadering belegd door het personeel van de gezondheidsinstantie.
Naarendorp geeft aan dat er een aantal zaken aan de orde zijn gekomen tijdens deze vergadering. Er is gesproken over de arbeidsovereenkomst over het jaar 2023, die nog niet getekend is.

We gaan niet meer maanden wachten op het geld, want het geld is onderhevig aan devaluatie. Behalve de waardevermindering van het geld, stoort de bondsvoorzitter zich heel erg aan de belasting inhouding. Er wordt belachelijk veel geld ingehouden, als het personeel met TWK het geld ontvangt.
Ook de positie van RGD is aan de orde gekomen. Volgens hem worden er heel weinig middelen beschikbaar gesteld voor de instantie, waardoor de dagelijkse werkzaamheden niet optimaal uitgevoerd kunnen worden.

Er zijn vaker geen medicijnen in de apotheken en de labs beschikken niet over spullen om de onderzoeken uit te voeren. Als de apotheken en laboratoria uitvallen, wat zal er dan daarvoor in de plaats komen?
Volgens Naarendorp worden er steeds mensen in dienst genomen, maar er wordt minder werk verricht.