NBA-duel in Toronto stilgelegd wegens brand en afgemaakt zonder publiek

27 March 2022

In: Sport
Comments: 0

Zondag 27 maart 2022 – De NBA-wedstrijd tussen Toronto Raptors en Indiana Pacers heeft zondag geruime tijd stilgelegen vanwege een brand. Een grote speaker in de nok van de Scotiabank Arena in Toronto had vlam gevat. De brandweer liet de zaal met bijna twintigduizend toeschouwers ontruimen.

Twee brandweermannen gingen via kabels richting de nok van de hal en konden het vuur in de smeulende speaker met een brandblusser doven. De wedstrijd werd daarna zonder fans hervat. Alleen medewerkers van de Scotiabank Arena zaten op de verder lege tribunes. Toronto Raptors won het duel met 131-91.

“Ik dacht tijdens het eerste kwart: waarom hebben ze niet alle stoelen verkocht voor vanavond?”, zei coach Nick Nurse van de Raptors. “Toen zag ik de brandweermannen daar staan.”

In eerste instantie werd alleen het vak onder de speaker geëvacueerd. Tijdens het tweede kwart van de wedstrijd besloot de brandweer om uit voorzorg het hele stadion te ontruimen.

“Je kon de brand duidelijk ruiken, het was een verschrikkelijke geur”, aldus Lloyd Pierce, de coach van de Pacers. “In vijftien jaar in de NBA heb ik nog nooit zo’n bizarre situatie meegemaakt.”

Iedereen die een kaartje had gekocht voor Toronto Raptors-Indiana Pacers krijgt het aankoopbedrag terug.

-nu.nl-