NBA geeft mede eigenaar Golden state hoge boete en een jaar stadionverbod

7 June 2019

Comments: 0

Vrijdag 7 juni 2019 – De NBA heeft mede-eigenaar Mark Stevens van Golden State Warriors voor een jaar uit de stadions verbannen. Bovendien moet de miljardair een boete van 500.000 euro betalen.
Eerder had Stevens van de club al een voorlopig stadionverbod gekregen na een incindent in de NBA-finale tegen Toronto Raptors. Hij gaf speler Kyle Lowry een duw en schold de guard van de Raptors uit.
De verbanning betekent dat Stevens, een kleine investeerder in de club, het komende seizoen geen enkele wedstrijd in de NBA mag bijwonen en zich ook niet mag vertonen bij de regerend kampioen uit Californië. “Het gedrag van Mark Stevens was onaanvaardbaar en hoort niet thuis in onze competitie”, verklaarde de NBA.
Stevens verontschuldigde zich na de wedstrijd voor zijn gedrag en bood ook Lowry zijn excuses aan. De speler zelf was zonder mededogen. “Ik hoop dat hij nooit meer een NBA-wedstrijd mag bezoeken.”
Het incident gebeurde in het vierde kwart van de door Toronto gewonnen wedstrijd. Lowry probeerde een bal in het veld te houden, maar belandde tussen de toeschouwers op de eerste rij. Terwijl de 33-jarige speler probeerde overeind te komen, gaf Stevens hem een harde zet.
De Raptors wonnen met 123-109 en leiden met 2-1 in de best of seven-serie. Zaterdag wordt in Oakland het vierde duel gespeeld.
– Anastacia Derby / nu.nl-