Nederlandse Politie Bond rondt werkbezoek aan Suriname af

15 February 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 15 februari 2022- De samenwerking tussen de Surinaamse en de Nederlandse Politiebond moet resulteren in de verdere versterking van de rechtsstaat van Suriname. Dit kwam afgelopen vrijdag naar voren tijdens een persconferentie van de SPB, die de Nederlandse collega’s op bezoek had.

Beide bonden hebben een hechte geschiedenis. De samenwerking is sinds 2003 versterkt. Een uitvloeisel hiervan was de bouw van een eigen bondsgebouw voor de Surinaamse Politiebond. Maar, na 2003 raakte de relatie bekoeld, om tot nog toe onbekende redenen. In 2016 pakte de toenmalige SPB-voorzitter Raoul Hellings het contact op. Sindsdien is er weer een nauwe samenwerking.

Voorzitter Jan Struijs van de Nederlandse Politiebond (NPB), concludeert dat er in de Surinaamse samenleving onrust leeft over de veiligheid en dat het land serieus onder druk staat. Struijs heeft tijdens het werkbezoek indringende gesprekken gehad met president Chandrikapersad Santokhi, ministers, functionarissen binnen het politiekorps, vertegenwoordigers van de Rechterlijke Macht en het bedrijfsleven.