Nickerie doet mee aan toerismeweek TCT

26 September 2022

In: Nieuws
Comments: 0

De Wereld Toerisme Organisatie van de Verenigde Naties (UNWTO) heeft 27 september ingesteld als ‘Wereld Toerisme Dag’ (World Tourism Day). Centraal staat de culturele, sociale, politieke en economische waarde van toerisme. Het thema voor 2022 luidt ‘Rethinking Tourism’. In dit kader zullen in verschillende districten meetings en activiteiten gehouden worden. In de week van maandag 26 september tot maandag 4 oktober organiseert het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) in samenwerking met de toerisme werkgroep Coronie en het Nickerie Tourism Platform een toerismeweek “Let’s Go West”.

Minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) heeft op zaterdag 24 september 2022 in Nickerie van gedachten gewisseld met verschillende belanghebbenden om de toerismesector effectiever te maken. Minister Jubithana sprak bij deze gelegenheid over het upgraden van het toerismegebeuren in Nickerie. Het is volgens de bewindsman zaak hierover te

praten met de private sector. Ruben Forster, coördinator van Toerisme in Nickerie, zegt dat er wat ideeën zijn. Hij is ervan overtuigd dat Nickerie, warmte en gastvrijheid met zich mee heeft.

In het kader van de toerismeweek zullen de districten stuk voor stuk worden bezocht. Op zondag 25 september 2022 kwamen Commewijne en Brokopondo aan bod gevolgd door Paramaribo op 26 september en tot slot Para op 27 september. Er zal in elk district gesproken worden over hoe om te gaan met toerismebronnen. “Suriname heeft cultuur en natuur als grootste toeristisch handelsmerk, maar verder heeft elk district unieke selling points die beter tot

uiting gebracht kunnen worden. De bedoeling is door samenwerking nieuwe toeristische producten te creëren,” aldus de bewindsman.

Het investeren in mensen is onderdeel van het beleid van het ministerie dat middels het faciliteren van trainingen beter inhoud wil geven op het gebied van klantgerichtheid. “Het is belangrijk wat we hebben duurzaam te behouden en verder te ontwikkelen. We moeten natuur en cultuur gaan kapitaliseren en in toeristische producten omzetten”.

-Kabinet van de President-