Niet-gevaccineerde Franse scholieren mogen niet naar school bij uitbraak

28 July 2021

Comments: 0

Woensdag 28 juli 2021- Franse middelbare scholieren die niet volledig gevaccineerd zijn, moeten met ingang van het nieuwe schooljaar thuisblijven tijdens een nieuwe corona-uitbraak. Dat heeft de Franse minister van Onderwijs Jean-Michel Blanquer woensdag bevestigd.

Het Franse ministerie voor Onderwijs geeft er de voorkeur aan om zo veel mogelijk fysiek les te blijven geven, maar wil wel de verspreiding van het virus blijven remmen. Het heeft daarom een protocol opgesteld voor als het schooljaar weer begint.

Scholieren mogen ook bij een uitbraak van COVID-19 op school gewoon naar de klaslokalen blijven komen, maar alleen indien zij volledig gevaccineerd zijn.

Scholieren die nog niet volledig gevaccineerd zijn, moeten bij een uitbraak verplicht tot zeven dagen na de eerste vastgestelde besmetting thuisblijven en hun lessen digitaal volgen. De maatregel is bedoeld om middelbare scholieren ertoe aan te moedigen om zich te laten vaccineren, zo zei Blanquer in een gesprek met franceinfo. Basisscholen zullen net als vorig jaar de deuren sluiten bij een uitbraak. Basisscholieren worden er niet toe opgeroepen zich te laten vaccineren.

-Nu.nl-