Nieuw bestuur SUVOBO informeert minister Gopal over plannen 2020

January 11, 2020

In: Sport
Comments: 0

Zaterdag 11 januari 2020 – Het nieuw bestuur van de Surinaamse Volleybal Bond (SUVOBO), onder leiding van voorzitter Lionel Blokland, heeft een kennismakingsbezoek gebracht aan de minister van Sport- en Jeugdzaken, Lalinie Gopal. Tijdens het bezoek is er aandacht besteedt aan de samenwerking en de ontwikkeling van de volleybalsport nationaal en internationaal.
De voorzitter van de bond heeft minister Gopal de plannen voor het jaar 2020 voorgehouden. Verdere ontwikkeling van de jeugd- en school volleybal, beach volleybal en kaderopleidingen zijn enkele van de focuspunten. Ook zullen er steeds selecties klaargestoomd worden voor internationale wedstrijden. Momenteel is er reeds een selectie in training die zal deelnemen aan de Caribbean Zonal Volleyball Association (CAZOVA) in april in Santo Domingo, Dominicaanse Republiek. Ook heeft de voorzitter de uitdagingen waarmee de bond te kampen heeft, voorgehouden aan de bewindsvrouw.
Minister Gopal is ingegaan op aspecten die de samenwerking met de bond kunnen versterken. Ook is het herziene subsidiebeleid van het ministerie door de directeur van Sportzaken, Mitchell Kisoor, voorgehouden aan de bond waarbij de regulering en transparantie van de financiële stroming hoge prioriteit geniet.
In het afgelopen jaar waren er sancties opgelegd tegen de Surinaamse volleybalselecties naar aanleiding van de terugtrekking van de selectie voor aanvang van de Continental Volleyball Championship in Canada. De boete was US-dollars 40.000 en deelname verbod aan North, Central America and Caribbean Volleyball Confederation (NORCECA) en CAZOVA spelen. Intussen is de sanctie in december opgeheven door voldaan te hebben aan US-dollars 20.000 waarmee het Ministerie van Sport- en Jeugdzaken is ingekomen. Hiernaast moet de SUVOBO twee Wereldkampioenschappen kwalificatie wedstrijden dit jaar nog organiseren om weer in staat te zijn deel te nemen aan alle internationale toernooien.

-Minister van Sport- en Jeugdzaken-