NIEUW GEZICHT VOOR DE WATERKANT

22 April 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 22 april 2021- De Waterkant, één van de oudste straten van Paramaribo, krijgt een nieuw gezicht. Dit bevestigt project-coördinator Natasja Deul van het Paramaribo Urban Rehabilitation Program (PURP). De herinrichting van de Waterkant begint bij het Fort Zeelandia en wordt doorgetrokken tot het Waaggebouw.

Dit project is begroot voor ruim 5 miljoen US-dollar en wordt gefinancierd door de inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB). Het is de bedoeling dat de Waterkant de nieuwe hotspot moet worden voor toeristen, lokaal als internationaal. Het bedrijf ILACO N.V. zal belast worden met de studie over het herinrichten van de Waterkant. Er is hiervoor nog geen concept ontwikkeld. Er moeten nog gesprekken gevoerd worden met diverse actoren alvorens men kan overgaan tot het maken van een concept.

Suriname staat sinds 2002 op de werelderfgoedlijst van de UNESCO met de verschillende monumentale gebouwen in de binnenstad; dit mogen wij als land niet kwijtraken.  Volgens directeur Roseline Daan van het Directoraat Cultuur, zal Suriname met deze facelift veel deviezen kunnen verdienen. In het project is ook de veiligheid meegenomen en het vraagstuk van de dak- en thuislozen. Bezoekers moeten zich te allen tijde veilig voelen als ze een wandeling willen maken langs de Waterkant.

-STVS Nieuwsredactie-