Nieuwe emoji’s in de maak: een schuddend gezicht, gans en duwende handen

14 July 2022

Comments: 0

Donderdag 14 juni 2022 – Het Unicode Consortium, de non-profitorganisatie die emoji’s goedkeurt en uitbrengt, heeft bekendgemaakt welke 31 emoji’s waarschijnlijk in het komende jaar op telefoons verschijnen. Op de lijst staan onder meer een schuddend gezicht en duwende handen.

Een overzicht laat zien hoe de emoji’s er waarschijnlijk uit komen te zien. Het schuddende gezicht heeft een open mond en vervaagt aan de zijkanten om beweging na te bootsen.

Ook zijn er een hand die van de zijkant naar links duwt en een hand die naar rechts duwt. Dit plaatje kan ingezet worden om iemand een halt toe te roepen, maar in combinatie werkt hij ook als high five. Verder zijn er drie nieuwe kleuren hartjes: lichtblauw, grijs en roze. Ook worden er nieuwe dieren toegevoegd. Het gaat om onder meer een eland, een ezel, een gans en een kwal.

Er komt ook een symbool voor wifi, want dat was er tot nu toe niet. Verder staan er plaatjes van een gemberwortel en sambaballen op de rol.

De lijst van emoji’s is nog niet goedgekeurd: dat gebeurt pas in september. Opvallend is dat er dit jaar slechts 31 emoji’s op de planning staan. Dat zijn veel minder dan vorig jaar (112 nieuwe emoji’s) en in 2020 (334 stuks). Op Emojipedia staan al voorbeelden van hoe alle emoji’s eruit komen te zien. De plaatjes kunnen nog iets veranderen voordat ze officieel uitgebracht worden, maar doorgaans gebeurt dat niet of nauwelijks. Wanneer de plaatjes bruikbaar zijn, is nog niet bekend.

-nu.nl-