Nieuwe NV Arena zal Surair-bedrijven onder zich hebben

25 June 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Zaterdag 25 juni 2022- Binnenkort komt er een nieuwe NV die gelieerd zal zijn aan de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM). “De NV Arena zal als tussenhoudster dienen voor de Surair-units binnen de SLM. Hieronder zullen vallen de grondafhandeling, catering en het luchtvaartgedeelte.

Deze rechtspersoon en nog meer andere rechtspersonen zijn onderdeel van de reorganisatie in het kader van de reddingsoperatie van de SLM”, zei president Chandrikapersad Santokhi in De Nationale Assemblee (DNA).

Voor accuraat en deugdelijk financieel beheer en beleid zal NV Vespasian als financieringsmaatschappij onderdeel zijn van de nieuwe structuur. Verder zegt de regeringsleider dat Flying On Trusted Wings NV, geheel rechtmatig en conform het vennootschapsrecht opgericht, ook deel uitmaakt van de reorganisatie.

“Het oprichten van rechtspersonen is gangbaar en goed gebruikt bij het ondernemen. En er zullen mogelijk meer komen. Laat het geen voer worden voor speculatie en sensatie”, zei president Santokhi in het hoogste college van Staat.

Het staatshoofd heeft geaccentueerd dat de reorganisatie van de SLM niet alleen zal bijdragen aan een structurele oplossing voor het jarenlange gevoerde wanbeleid en mismanagement.

Het stelt ons bovenal in staat een moderne bij de tijds gangbare bedrijvengroep neer te zetten, waarbij financieel juist beheer en een duurzame bedrijfsvoering gerealiseerd kan worden. Volgens het staatshoofd zet het bedrijf zich hiermee in voor duurzame partnerschappen, nationaal en internationaal.

Het herstelplan van de SLM krijgt nu vorm. Santokhi geeft aan dat de bedrijfsprocessen gemoderniseerd worden. Er wordt ook gewerkt aan het aantrekken van de juiste deskundige personen op de juiste plekken, terwijl de operatie in stand gehouden wordt, ondanks de dagelijkse dreigingen, gecreëerd door wanbeleid uit het verleden.

“De regering heeft de intentie om dit parastataal bedrijf tot een florerende maatschappij te maken. Laten wij daar allemaal achter staan”, aldus de regeringsleider.