Nike gebruikt smartphonecamera om schoenmaat op te nemen

10 May 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 10 mei 2019 – Nike werkt aan een update voor zijn app, waarmee gebruikers augmented reality kunnen gebruiken om hun schoenmaat op te meten.

Het sportmerk noemt de nieuwe functie Nike Fit en maakt onderdeel uit van de reguliere Nike-app. Als mensen de app gebruiken en een schoen selecteren, kunnen ze de camera van hun telefoon gebruiken om hun voeten op te meten. Nike stelt dat zo’n 60 procent van de mensen de verkeerde schoenmaat draagt.

De app registreert het verschil tussen voeten en de vloer en maakt op basis daarvan een scan. Nike Fit kan de voeten afzonderlijk van elkaar opmeten. Daarbij worden lengte, breedte en de omvang geregistreerd. Bij voltooiing van de scan toont de app de schoenmaat bij de betreffende Nike-schoen.

Volgens Nike is het opmeten tot twee millimeter nauwkeurig. De schoenmaat wordt op basis van de meting bepaald en wordt vergeleken met data van mensen die dezelfde soort maat hebben.

De optie wordt in de zomer beschikbaar gemaakt in de Amerikaanse versie van de Nike-app en komt in augustus naar Europa.

-Bron: nu.nl-