Officiële ingebruikname voorzieningen en diensten Openbare Werken

18 July 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Zondag 18 juli 2021- Het ministerie van Openbare Werken (OW) werkt er hard aan om de dienstverlening naar de gemeenschap toe steeds te verbeteren. Zo zijn op dinsdag 13 juli 2021 enkele voorzieningen officieel in gebruik genomen. Deze zijn onder meer een looppad vanaf de poort tot aan de hoofdingang van het gebouw, een intakebalie, een aanbestedingsruimte inclusief glazen aanbestedingsbussen, wegwijzers, een drank- en snackautomaat, een nieuwe kantoorunit en gratis WiFi voor bezoekers. Verder is er een naambord onthuld en de Surinaamse vlag gehesen bij het vierde directoraat, Onderzoek en Dienstverlening, aan de Duisburglaan.

Minister Riad Nurmohamed geeft aan vanaf zijn aantreden zaken efficiënter aan te willen pakken. Bezoekers moeten op een simpele manier hun zaken kunnen regelen, wanneer zij een bezoek brengen aan het ministerie. Al geruime tijd had het terrein van het ministerie behoefte aan een veilig looppad, voornamelijk voor bezoekers met een beperking. Bij binnenkomst van het ministerie is er gewerkt aan het klantvriendelijk maken van de omgeving. De begane grond is nu voorzien van gratis WiFi, ook is er een drank- en snackautomaat geplaatst. De afdeling aanbestedingen is belangrijk voor het ministerie en ook voor het land, derhalve wil de OW-minister het vertrouwen terugbrengen door transparantie hoog in het vaandel te houden. Een kleine aanbestedingsruimte is ingericht, inclusief drie glazen aanbestedingsbussen. Daarnaast wordt online aanbestedingen geïntroduceerd; op deze manier kan worden gewerkt aan openbaarheid van het ministerie.

De bewindsman is voornemens te investeren in laptops zodat het personeel overal kan werken en niet afhankelijk is van een werkplek. Dit systeem is efficiënter en zal de productiviteit van het ministerie vergroten. Het nieuwe directoraat, Onderzoek en Dienstverlening van het OW-ministerie wordt gehuisvest aan de Duisburglaan. Het Grondmechanisch Lab, de levering van brandstof voor staatsvoertuigen en opslag van OW-materiaal zijn allemaal ook op hetzelfde terrein gevestigd. Het OW-ministerie voert veel grote projecten uit in Suriname, vandaar dat het belangrijk is dat iedere burger het ministerie makkelijk moet kunnen herkennen en contacten. In dit kader is er een naambord geplaatst voor het OW-terrein aan de Duisburglaan. Het ministerie zal steeds werken aan het verbeteren van de voorzieningen om de burger steeds beter van dienst te zijn en het efficiënter en productiever functioneren van het ministerie en zijn medewerkers.