OGA geeft startsein versieren ringweg

1 December 2022

In: Nieuws
Comments: 0

In het beleid van het directoraat Openbaar Groen en Afvalbeheer (OGA)van het ministerie van Openbare Werken (OW), is opgenomen dat belangrijke hoofdwegen en verkeersaders zullen worden beplant. In verband hiermee is op 30 november het startsein gegeven om koningspalmen langs de Ringweg tot en met de Charlesbrug te planten.

De waarnemend directeur van het directoraat Openbaar Groen en Afvalbeheer, Indersing Gangabisoensingh, zei dat het beleid ook in de districten zal worden geïmplementeerd. Volgens Gangabisoensingh is er veel te bereiken met Public Private Partnership (PPS). Landschap is belangrijk om het gezicht van Paramaribo te helpen veranderen. De koningspalmen werden geschonken door zakenman Vidjay Jaikaran. “Samen kunnen we ervoor zorgen dat de ring weer uitzonderlijk mooi en groen wordt.

Het planten van palmbomen gebeurt in fasen. In de eerste fase zullen 440 palmen geplant. Gangabisoensingh geeft te kennen dat OGA vaak last heeft van vandalisme. Planten worden weggehaald door burgers. Hij doet een beroep op de gemeenschap om, indien men geïnteresseerd is in zo een palm, deze op te halen bij OGA. Hiermee wilt de waarnemend directeur voorkomen dat de plantjes worden weggehaald. Door de aanwezigheid van meerdere verkavelingsprojecten in het gebied en langs de ringweg is veel bos en wild verwijderd. De waarnemend directeur zei dat dit plan in elk disstrikt zal worden uitgevoerd.

Minister Nurmohamed riep bedrijven op om met initiatieven te komen om de stad of omgeving te verfraaien om deze door te sturen naar OW. Het is belangrijk voor bedrijven en overheden om met hun landschappen te werken zodat ze er goed uitzien. “Landschappen zijn niet alleen mooi, maar bevorderen ook de biodiversiteit, aldus de minister.