Oli Moni wordt op 1 september gelanceerd

4 August 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Oli Moni wordt op 1 september 2022 gelanceerd. Dit is in het leven geroepen om de samenleving uit de middenklasse tegemoet te komen met een brandstofsubsidie. Volgens beleidsadviseur van het ministerie van Financiën en Planning, Viren Ajodhia, wordt er overgestapt van object subsidie op subject subsidie. De registratie voor Oli Moni zal online geschieden.

Volgens Ajodhia, is het nog niet duidelijk wat dit project de regering zal kosten. Er worden nu nog berekeningen gemaakt voor de uitvoering van het project. Er zijn criteria waaraan personen moeten voldoen om in aanmerking te komen voor de Oli Moni subsidie. Dit project zal tot eind december uitgevoerd worden. Vanaf het moment waarop het project van start gaat, worden de brandstoftarieven marktconform gepresenteerd.

Het is vooral de middenklasse die zal profiteren van Oli Moni. Het systeem is zodanig opgezet dat iemand die niet in aanmerking komt voor de subsidie, er geen gebruik van kan maakt. Per familie kan er maar 1 persoon genieten van de subsidie. De persoon in kwestie zal een bedrag van een volle tank ontvangen.

De samenleving zal de komende tijd vaker geïnformeerd worden over hoe Oli Moni moet gaan werken. Personen met een p1, p2 of p3 voertuig zullen in aanmerking komen voor Oli Moni.