Onderlopen Matawai gebied ontvangt medicijnen van de overheid

2 May 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 002 mei 2022- De Surinaamse regering heeft ingespeeld op de behoefte aan medicatievoorziening van de dorpen in het Matawai-gebied, die getroffen zijn door wateroverlast. Dit heeft directeur Rakesh Gajadhar Sukul van het ministerie van Volksgezondheid bevestigd.

De gezondheidsdeskundige was samen met de president en enkele ministers in het gebied om zich te buigen over oplossingen voor vraagstukken rakende het gebied. Een week nadat de president bij zijn vorig bezoek aan het gebied medicatie had toegezegd, is deze belofte nagekomen. Er is reeds medicatie verstuurd naar het gebied en er wordt gezorgd voor een continue en optimale voorziening.

Hij zegt verder dat gezondheidswerkers in het gebied op scherp staan voor eventuele gezondheidsissues. “Voor nu is de situatie goed onder controle.” De bewoners uit het gebied hebben aangegeven wat verbetering behoeft. “Dat hebben wij meegenomen”, zegt de directeur. De medische voorzieningen in het gebied zijn nu redelijk. “Wij blijven streven naar verbetering.”