Ondernemer door politie Livorno voor diefstal aangehouden

30 June 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 30 juni 2021- De 32-jarige ondernemer Ryan B. is de afgelopen week door de politie van het bureau Livorno aangehouden voor diefstal. Ryan wordt ervan verdacht vrachtwagen- en oplegonderdelen van zijn ex-werkgever T. te hebben weggenomen. De buitgemaakte onderdelen die een grote economische waarde in Euro hebben zijn in de periode van maart 2020 tot en met februari 2021 op verschillende dagen en tijdstippen weggenomen.

De verdachte was voorman in het bedrijf van T. en kende het reilen en zeilen binnen het bedrijf. Zo zag Ryan in het eerste geval kans zich op verschillende momenten te begeven naar het terrein van een reparateur waar een DAF Truck van zijn ex-werkgever voor reparatie was.
In het ander geval had de verdachte een 30 voet oplegger vanuit het bedrijfsterrein kunnen wegbrengen en delen van de oplegger gesloopt.
De weggenomen delen van het vrachtvoertuig en de oplegger zijn nog niet terugvonden. Het vermoeden bestaat dat de verdachte de onderdelen ten eigen bate heeft gebruikt. Ryan ontkent zich schuldig te hebben gemaakt aan het strafbaar feit.
Hij is na overleg met het Openbaar Ministerie door de politie achter slot en grendel geplaatst.

-Kps-