Onderwijs haalt leerkrachten Sipaliwini naar Paramaribo

10 March 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 10 maart 2022- Het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (OWC), heeft woensdag 09 maart 2022 besloten de leerkrachten uit het district Sipaliwini naar Paramaribo te halen. Dit besluit is genomen vanwege de hoge waterstand en de onhygiënische toestanden. Hiermee wordt voorkomen dat de veiligheid van de leerkrachten in gevaar komt en wordt er voorkomen dat er een voedsel- en drinkwatertekort optreedt.

De leerkrachten zullen tijdens hun kort verblijf in Paramaribo een training volgend die zal moeten bijdragen aan de verdere professionalisering. Het ministerie zegt te zullen proberen afstandsonderwijs mogelijk te maken voor de leerlingen om te voorkomen dat er een leerstofachterstand ontstaat.

Het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS), maakte op woensdag 09 maart 2022, bekend dat het Nationaal Coördinatiecentrum voor rampenbeheersing (NCCR) de reportage heeft ontvangen dat het Paamaka-, Matawai- en Tapanahony gebied zijn ondergelopen. Door de aanhoudende regens van de afgelopen dagen zijn rivieren buiten hun oever getreden en is er in delen van het binnenland sprake van ernstige wateroverlast.

Volgens ROS wordt er nu een inventarisatie gemaakt van de behoefte aan hulppakketten voor die gebieden. De situatie wordt nauwlettend in de gaten gehouden door het NCCR en deze zal indien nodig uitrukken voor de evacuatie van de dorpen. Minister Gracia Emanuël blijft in contact met de districtscommissarissen om de ontwikkeling te monitoren.