Onderwijs vergaderd met vakbonden

8 January 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Zaterdag 08 januari 2022- Op veel scholen zijn de leerlingen vrijdag niet optimaal opgekomen. Dit weekend voert het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) gesprekken met enkele bonden over het openstellen van de schooldeuren. De meeste vakbonden maken zich zorgen over de mentale gezondheid van de kinderen en de druk die ontstaat om weer in een gezond ritme van leren te komen, zegt het ministerie. Zaterdag worden er nadere mededelingen gedaan.

De opkomst van leerkrachten was volgens een persbericht van MinOWC 85%. Wat de leerlingen betreft, kwam gemiddeld ongeveer 50% naar school. Landelijk kon ongeveer 20% van de scholen niet bereikt worden en de informatie die beschikbaar is, is voornamelijk van de openbare scholen.

Op sommige scholen zijn heel weinig leerlingen komen opdagen. In sommige klassen waren slechts twee tot drie leerlingen in de klas. Ook blijkt dat diverse leerkrachten positief zijn getest. Diverse vakbonden hebben zich erover uitgelaten dat het MinOWC ook overleg moest hebben gepleegd, voordat het besluit werd genomen om het onderwijsproces op te starten.