Onderwijsachterstand in het binnenland

25 July 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Zondag 25 juli 2021- Minister Marie Levens, van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur zei onlangs in het parlement, dat de onderwijsachterstand in het binnenland heel groot is. De leerlingen in het binnenland hebben slechts alleen het 1e kwartaal afgerond.

De leerkrachten zijn niet vertrokken naar het binnenland, ondanks er vanuit het departement wel voorbereidingen waren getroffen. Boten, bussen en vliegtuigen stonden klaar om de leerkrachten te vervoeren naar het binnenland, maar vanwege gebrek aan financiële middelen, zijn de leerkrachten niet instaat om voeding voor een langere periode aan te schaffen.

Er gaat een speciaal reparatieplan naar het ministerie van Financiën en Planning toe om na te gaan hoeveel er gerepareerd kan worden en hoeveel meubels er opnieuw aangeschaft kunnen worden. Het is een spoedprogramma dat moet worden uitgevoerd, “maar we zijn daar heel serieus mee bezig, aldus minister Levens.

De achterstand in het binnenland zal langzaam maar zeker worden ingehaald. De bewindsvrouw hoopt niet dat er andere byzondere problemen zich zullen voordoen.

-STVS Website-