Ontzield lichaampje van baby aangetroffen; verdachte aangehouden

9 March 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 09 maart 2022- Op maandag 07 maart 2022, kreeg de politie van Munder rond 16:47 uur een melding binnen van een vermoedelijk volgroeide baby in een zak die was gedumpt op het achtererf in het ressort Munder.

De politie begaf zich naar het adres voor onderzoek en trof een foetus aan. Volgens verklaring van de beller begaf hij zich naar het achtererf om zijn doksen te voeren en zag bij die gelegenheid een doorzichtige zak met inhoud. Bij nadere controle stuitte hij op het lijkje van een baby die in verre staat van ontbinding verkeerde en schakelde de politie in. Een arts stelde de dood van de baby van het vrouwelijk geslacht vast.

Bij onderzoek is gebleken dat een huisgenoot van de beller, zekere MM, hoogzwanger was en vermoedelijk de voldragen vrucht heeft afgedreven. Vervolgens deed ze de baby in een zak en gooide die op het achtererf. De jonge vrouw van twee kinderen werd door de politie aangehouden.

In overeenstemming met het Openbaar Ministerie is het ontzield lichaam van de baby in beslag genomen voor obductie. Verder is het onderzoek overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten van het Korps Politie Suriname (KPS).