Ook Nadal kritisch op mediaboycot Osaka: ‘De pers heeft ons groot gemaakt’

29 May 2021

In: Sport
Comments: 0

Zaterdag 29 mei 2021 – In navolging van Novak Djokovic heeft ook Rafael Nadal zijn vraagtekens geplaatst bij de mediaboycot van Naomi Osaka op Roland Garros. De Japanse vindt dat er op persconferenties te weinig rekening wordt gehouden met de mentale toestand van tennissers en zal daarom in Parijs de pers niet te woord staan.

“Ik respecteer Osaka als atleet en persoon, maar ik vind het wel een lastige kwestie”, zei de 34-jarige Nadal op zijn persconferentie in Parijs. “Ik denk zelf dat wij als topsporters gewoon moeten accepteren dat we soms lastige vragen krijgen en daar een antwoord op moeten verzinnen.”

“Het besluit van Osaka begrijp ik wel hoor. Maar zonder de journalisten die over onze prestaties schrijven, hadden we nooit de erkenning van fans gekregen die we nu wel krijgen. We waren nooit de sporters geworden die we vandaag de dag zijn.”

De 23-jarige Osaka schreef donderdag in een verklaring op Twitter dat journalisten op persconferenties regelmatig vragen stellen die al gesteld zijn of met hun vragen alleen maar twijfels in het hoofd van tennissers willen brengen.

“Een tennisser wordt op een persconferentie nog eens geschopt terwijl hij of zij op de grond ligt. Ik zie daar het nut niet van in. Als organisatoren blijven dreigen met boetes als wij de pers niet te woord staan, dan kan ik daar eigenlijk alleen maar om lachen”, aldus de viervoudig Grand Slam-winnares.

-nu.nl-