Ook TikTok experimenteert met Instagram-achtige Stories-functie

6 August 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 06 augustus 2021 – De videoapp TikTok werkt aan een Stories-functie waarbij berichten na 24 uur weer verdwijnen, bevestigt een woordvoerder van het bedrijf in gesprek met Variety.

Het gaat volgens TikTok om een kleinschalige test. Net als Stories-functies in andere apps verdwijnen ook de berichten op TikTok na een etmaal vanzelf. De verhalen komen in een aparte balk te staan. Anderen kunnen ze bekijken en erop reageren.

In de testversie van de TikTok Stories kunnen alleen video’s worden geplaatst, foto’s lijken niet toegestaan. Aan de filmpjes kunnen wel teksten en muziek worden toegevoegd.

Volgens TikTok zijn de Stories een “nieuwe manier om met fans te communiceren”. Een woordvoerder benadrukt wel dat ze mogelijk niet voor iedereen beschikbaar zullen zijn en dat het vooralsnog om een experiment gaat.

De Stories-functie komt van Snapchat, maar werd later door concurrerende apps als Facebook, Instagram en LinkedIn gekopieerd. Ook Twitter bracht een eigen versie uit, Fleets geheten, maar die functie is inmiddels weer verwijderd omdat te weinig mensen er gebruik van maakten.

-nu.nl-