Ook Tsjechië wil niet tegen Rusland spelen in play-offs voor WK in Qatar

27 February 2022

In: Sport
Comments: 0

Zondag 27 februari 2022 – Ook Tsjechië wil het in de voorronde het niet opnemen tegen Rusland om een ticket voor het WK in Qatar. De raad van bestuur van de Tsjechische voetbalbond heeft daartoe samen met de spelers en staf besloten. “Het is in de huidige omstandigheden niet mogelijk om tegen Rusland te spelen, zelfs niet op een neutraal. We willen allemaal dat de oorlog zo snel mogelijk stopt”, aldus de voetbalbond. Eerder kwamen Zweden en Polen met dezelfde boodschap.

Rusland speelt zijn eerste kwalificatiewedstrijd tegen Polen in Moskou, daarna speelt de winnaar op 29 maart tegen Tsjechië of Zweden in de Russische hoofdstad voor een

plek op het WK in Qatar. Eerder deze week lieten de voetbalbonden van Zweden, Polen en Tsjechië in een brief aan UEFA en FIFA weten niet in Rusland te willen spelen vanwege de oorlog in Oekraïne die de Russen begonnen.

De drie landen drongen vervolgens aan op een alternatieve locatie, wat de FIFA niet meteen wilde. Later zeiden de drie verenigingen afzonderlijk van elkaar dat ze helemaal niet wilden spelen tegen Rusland.

“De Russische invasie is illegaal en zeer verwerpelijk”, zei Karl-Erik Nilsson, voorzitter van de Zweedse voetbalbond. “Rusland kan niet meedoen aan de play-offs zolang deze waanzin voortduurt. Het is moeilijk voor te stellen dat de FIFA onze oproep niet volgt.”

-nu.nl-