Operatie “ Veilig Suriname”(OVS) in de maand januari 2022

9 February 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 09 februari 2022- Leden van Operatie “Veilig Suriname” hebben landelijk, corrigerend, verbaliserend en verkeersregelend opgetreden met als gevolg de volgende resultaten:

Er zijn in totaal 31 aanhoudingen verricht, in het kader van de eerder geïdentificeerde focuspunten. Naar aanleiding van die aanhoudingen zijn na overleg met het Openbaar Ministerie hangende het onderzoek enkele verdachten in verzekering gesteld die zich schuldig hebben gemaakt aan inbraken, berovingen en delicten in de directe levenssfeer.
De overigen zijn, na te zijn voorgeleid bij de Hulpofficier van justitie (Hovj), heengezonden. Verder zijn verschillende goederen in beslag genomen waaronder drugs (Cocaïne-Marihuana-Hasj-Xtc pillen- en Sukru) verder ook geldbedragen in Srd en Euro’s en telefoons.

Verkeer

23 gecoördineerde landelijke- en 661 mini roadblocks, zijn hiermee gepaard gegaan. Deze waren verspreid over de verschillende districten. Bij deze verkeerscontroles zijn overtreders beboet voor in totaal 1654 overtredingen, zoals:

 • Niet in het bezit zijn van een geldig rijbewijs of
  buiten vastgestelde categorie rijbewijs besturen van een voertuig
 • Niet verzekerde voertuigen
 • Het voertuig niet ter herkeuring aangeboden
 • Handmatig bellen tijdens het rijden
  (of met de telefoon in de hand)
 • Rijden zonder een autogordel om
 • Getinte ruiten
 • Rijden met één koplamp
 • Rijden over het rijwielpad
 • Rijden op zodanige wijze (voor het terugdringen van het aantal verkeersdoden
  en zwaar lichamelijk letsel).
 • Overige overtredingen.

De meest in het oog springende overtredingen bij de controles zijn:
– Rijden zonder rijbewijs 14.8 %
– Niet ter herkeuring aangeboden 46.1%
– Niet verzekerd voertuig 14.1%
– Rijden zonder veiligheidsgordel om 10.9%.
De leden van “OVS” hebben in totaal SRD 496.761,- aan boete middels een proces-verbaal aan de verschillende verkeersovertreders opgelegd, die zij afzonderlijk binnen een bepaalde tijd moeten voldoen op de aangegeven politielocatie(s).
Een groep personen heeft de boete buiten proces afgehandeld. Daarbij is in totaal SRD 15.730 aan boetes geïnd.

Covidhandhaving

De leden van OVS hebben niet alleen opgetreden tegen overtreders op de weg, maar ook tegen ruim 346 Covid/ lockdown overtreders die de Covid regels overtraden. Deze overtreders hebben een bestuurlijke boete opgelegd gekregen respectievelijk van Srd 500 voor het over straat zijn gedurende een tijd gelegen tussen 23.00 en 05.00 uur in de ochtend of Srd 10.000 voor het organiseren en houden van feesten terwijl dit tijdelijk verboden is en het openhouden van bars en nachtclubs tijdens lockdown, alsook afspelen van luide muziek.

Landelijk zijn in totaal 533 mensen, onder wie ook hangjongeren die zich schuldig maakten aan samenscholing, gecorrigeerd en van de plekken verwijderd.

In het kader van “Operatie Veiligheid Suriname” adviseert de politie het volgende:

BLIJF THUIS ALS U NIETS OP STRAAT TE ZOEKEN HEEFT, VOORAL TUSSEN 23.00 UUR EN 05.00 UUR!!!

VEILIG SURINAME, een zaak van u en de Politie.