Oranje besluit 2021 als mondiale nummer tien, België gaat jaar weer als leider uit

December 23, 2021

Comments: 0

Donderdag 23 December 2021- Het Nederlands elftal sluit 2021 af als nummer tien van de wereld. België is voor de vierde keer op rij de nummer één op de laatste FIFA-ranglijst van het jaar.

Oranje staat op dezelfde plek als vorige maand, toen de formatie van bondscoach Louis van Gaal één plaats was gestegen. Het betekende dat ons land voor het eerst in zes jaar weer tot de beste tien landen ter wereld hoort.

Begin dit jaar was Nederland nog de nummer veertien van de wereld en bij aanvang van het teleurstellend verlopen EK werd de zestiende plek bezet. Onder Van Gaal werd vervolgens de stijgende lijn ingezet.

Nederland herpakte zich aan de hand van van de oud-trainer van onder meer Ajax en FC Barcelona door zich te kwalificeren voor het WK van eind 2022 in Qatar. Een 2-0-overwinning op concurrent Noorwegen leidde uiteindelijk tot een ticket.

De Belgen gaan nog altijd aan de leiding op de mondiale FIFA-ranglijst, gevolgd door Brazilië. De top tien bestaat verder uit Frankrijk, Engeland, Argentinië, Italië, Spanje, Portugal, Denemarken en dus Oranje.

Van alle landen op de FIFA-ranglijst haalde Canada, dat de halve finales van de Gold Cup haalde en uitstekend presteerde in de WK-kwalificatiereeks, dit jaar de meeste punten binnen: 130,32. Het land steeg in 2021 van de 72e naar de 40e plaats.

Nu.nl-