Oranjevrouwen door discutabele penalty Marta niet langs Brazilië in oefenduel

17 February 2022

In: Sport
Comments: 0

Donderdag 17 februari 2022 – De vrouwen van Oranje boekten woensdagavond een ogenschijnlijk zekere zege in het Tournoi de France. De kant van bondscoach Mark Parsons speelde elf gelijk tegen Brazilië in Caen vanwege een late en problematische penalty. Lineth Beerensteyn opende in de 62e minuut de score, dankzij een al even mooie pass van Sherida Spitse. De spits met het Bayern München-shirt schoot vanuit de diepte en schoot daarna een strak en gevaarlijk schot in de verre hoek.

Het leek bij 1-0 te blijven, maar Brazilië kwam enkele minuten voor tijd op gelijke hoogte. Merel van Dongen kreeg de bal op de rand van het strafschopgebied van dichtbij tegen zich aangeschoten terwijl ze haar lichaam wegdraaide, maar zag tot haar grote woede dat scheidsrechter Stéphanie Frappart naar de stip wees. De tien minuten voor tijd ingevallen sterspeelster Marta maakte optimaal gebruik van het buitenkansje en schoot haar land naar een gelijkspel. Van Dongen kreeg al geel voor haar woedeuitbarsting na het geven van de penalty en de verdediger werd in blessuretijd opnieuw op de bon geslingerd toen ze een veelbelovende aanval onderbrak, waardoor Oranje het duel met tien eindigde. Het is het derde duel op rij dat de Oranjevrouwen op een remise blijven steken. De ploeg van Parsons kwam eind november in de WK-kwalificatie niet langs

Tsjechië (2-2) en enkele dagen later werd er ook niet gewonnen van Japan (0-0). Een aantal vaste krachten waren er toen overigens niet bij.

-nu.nl-