Orlando City wint dankzij Nani bij herstart MLS, groot BLM-protest voor duel

9 July 2020

In: Sport
Comments: 0

Donderdag 09 juli 2020 – Orlando City heeft woensdagavond een zwaarbevochten overwinning geboekt bij de hervatting van de Major League Soccer (MLS). De ploeg van trainer Oscar Pareja was dankzij Nani in Walt Disney World met 2-1 te sterk voor Inter Miami.

Het leek er lange niet tijd niet op dat Orlando de wedstrijd winnend zou afsluiten, want Juan Agudelo zette het Inter Miami van mede-eigenaar David Beckham in de 47e minuut op voorsprong. Twintig minuten voor tijd viel alsnog de gelijkmaker via Chris Mueller, die een scherpe voorzet van Nani binnen schoof.

De 33-jarige Portugees was diep in blessuretijd ook verantwoordelijk voor de winnende treffer. Nani miste aanvankelijk met zijn hoofd een voorzet van de zijkant, maar de oud-speler van Manchester United kreeg de bal daarna bij toeval in zijn voeten en schoot raak.

Voor de wedstrijd was er een uitgebreid protest tegen racisme. Alle 22 spelers knielden rond de middencirkel en er stonden daarnaast meer dan honderd MLS-spelers van de Black Players for Change-beweging op het veld met de vuist omhoog. Ze droegen zwarte shirts met daarop de tekst ‘Black Lives Matter’.

-nu.nl-