Outdoor gym Commewijne moet gezonde leefstijl stimuleren

8 April 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 08 april 2022- De gym op Nieuw-Amsterdam is mede door ondersteuning van de Pan-Amerikaanse Gezondheidsorganisatie tot stand gekomen. Het plan van de regering is volgens president Chandrikapersad Santokhi om in alle wijken een healthy lifestyle unit te hebben, waar een ieder terecht kan voor gezin coaching en begeleiding. Het is de bedoeling dat deze units bemenst worden door overtollige ambtenaren die op basis van selectie en vrijwilligheid getraind zullen worden. Het staatshoofd stelt dat door te sporten en bewegen minder personen specialistische behandeling nodig zullen hebben, ook zullen er minder medicijnen gebruikt worden.

Volgens hem is er een groot aanbod van patiënten bij ziekenhuizen. Dit kan voorkomen kunnen worden indien de mensen over een goed dieet, goede voorlichting, begeleiding en beweging kunnen beschikken.

“Door goede voeding en voorlichting kunnen gezinnen en personen beter begeleid worden”. Het staatshoofd memoreerde de Internationale Dag van de Sport en de Internationale Dag van de Gezondheid. Hij wees op het belang van gezondheid en plaatst de betekenis van de outdoor gym in het kader van het gezondheidsbeleid van de regering. De PAHO ondersteunt met haar bijdrage de regering in dit beleid en draagt tevens bij aan de fysieke en mentale gezondheid van de Surinaamse samenleving. Binnen het beleid van de regering zal de gezondheidssector in staat moeten zijn de nodige zorg te bieden.