OW participeert aan “women empowerment and people with disabilities”

12 September 2022

In: Nieuws
Comments: 0

De Project Execution Unit (PEU) for Improving Transport Logistics and Competitiveness in Suriname (ITLCS) heeft in een joint venture consultatiebureaus A Company Consultora S.A. en Equal Chances aangetrokken voor het uitvoeren van een studie met betrekking tot women empowerment en gelijke kansen voor gender alsook mensen met een beperking. Op woensdag 7 september 2022 werd een inceptie-meeting gehouden met stakeholders en OW-personeel.

De officiële titel van de assignment is “Preparation of a gender diversity strategy to increase the number of women and people with disabilities employed at the Jules Sydney Terminal at the port of Paramaribo.” Doordat De Nieuwe Haven een werkarm is van het ministerie van Openbare Werken (OW) en deze studie goed aansluit op het beleid van OW, participeert Openbare Werken aan deze studie.

Directeur Bouw- en Stede Bouwkundige Werken, Vidjay Doerga Misier, die namens minister Riad Nurmohamed een toespraak hield gaf aan dat het belangrijk is niet alleen de focus van de studie te richten op de vrouw maar ook op de man, “dan praten we over gender gelijkwaardigheid”. Verder gaf de directeur aan dat het zeer belangrijk is dat overheidsgebouwen toegankelijk worden voor mensen met beperkingen. In dit kader is er een aanzet gegeven door Openbare Werken op de begane grond van het hoofdkantoor die rolstoeltoegankelijk is gemaakt. “We zijn nog niet waar we moeten zijn, maar er is alvast een aanzet gegeven, aldus Doerga Misier.