Özil en Kolasinac missen eerste competitiewedstrijd Arsenal om dreiging

9 August 2019

Comments: 0

Vrijdag 9 augustus 2019 – Mesut Özil en Sead Kolasinac maken geen deel uit van de selectie van Arsenal voor de eerste competitiewedstrijd uit tegen Newcastle United. Beide spelers moeten het duel zondag missen vanwege “ernstige veiligheidsincidenten”.
De BBC meldt vrijdag dat de politie de zaak onderzoekt. Het is onduidelijk wat er precies aan de hand is.
“Het welzijn van onze spelers en hun familie is altijd onze belangrijkste zorg. We hebben na overleg met hen besloten om ze buiten de selectie te houden”, zegt Arsenal op de eigen website.
Özil zat twee weken geleden in zijn auto toen gewapende personen hem probeerden te overvallen. Kolasinac, die net daarvoor met hem en diens vrouw in een restaurant had gegeten, greep echter in en joeg de overvallers weg door met zijn vuisten te dreigen. ‘Ze vroegen hem direct: ‘Geef me je horloge!’
Yasmin Tahsiner, eigenaresse van het desbetreffende restaurant, vertelde destijds dat de overvallers Kolasinac belaagden toen de speler Özil en zijn vrouw ontmoette.
“Ze vroegen hem (Kolasinac, red.) direct: ‘Geef me je horloge!’. Toen ze hem probeerden aan te vallen, wilde hij zich snel in de auto wurmen. Bij een andere autodeur probeerde een overvaller de auto binnen te komen”, zei ze tegen Sky Sports.
Kolasinac liet meteen via social media weten dat alles goed ging met hem en Özil. “Ik denk dat we wel oké zijn”, knipoogde de verdediger, waarbij hij een foto van het duo plaatste. “Dank voor jullie berichten.”
De wedstrijd tussen Newcastle United en Arsenal begint zaterdag om 16.00 uur op St. James’ Park.

Klik hier voor de video
– NU.nl-