Pamaka Newmont CDF informeert RO en NH over projecten

22 February 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 22 februari 2019 – De Newmont Pamaka Community Development Fund (CDF) heeft de ministers Edgar Dikan (Regionale Ontwikkeling, RO) en Regillio Dodson (Natuurlijke Hulpbronnen, NH) geïnformeerd over projecten die zij in het Pamaka gebied heeft uitgevoerd, uitvoert en van plan is uit te voeren. CDF-voorzitter Albert Ramdien hield op dinsdag 19 februari 2019 een presentatie voor de twee bewindsmannen in de vergaderzaal van NH.

Er is daarbij ook detailinformatie verschaft over het drinkwatervoorziening project dat op zaterdag 16 februari 2019 is opgeleverd en overgedragen aan de dorpsgemeenschap van Langatabiki (Oost Suriname). Ramdien liet ook andere projecten, die moeten bijdragen aan een zelfstandige Pamaka Gemeenschap, de revue passeren. Die projecten zullen duurzaam van karakter zijn, het zelfvertrouwen van de lokale bevolking vergroten, en duurzame ontwikkeling in het gebied stuwen.

De ministers willen mogelijkheden bekijken om samen met het CDF te werken om deze projecten uit te voeren in zoveel mogelijk Pamaka-dorpen. Het CDF stimuleert duurzame ontwikkeling van de Pamaka Gemeenschap door middel van financiering van projecten, projecten die passen in het vooraf afgesproken beleid. De ontwikkelingsprojecten moeten de

totale Pamaka Gemeenschap dienen en langdurige voordelen met zich meebrengen zodat de effecten reiken voorbij de levensduur van de Merian goudmijn van Newmont.

Bij de selectie van projecten wordt daarom ook veel aandacht besteed aan investeringen die ook werkgelegenheid creëren voor de lokale gemeenschap. Minister Dikan gelooft dat deze voornemens kunnen leiden tot vergroting van de productie- en verdiencapaciteit, en uiteindelijk economische bloei in het Pamaka-gebied.

-Bron: MINISTERIE VAN REGIONALE ONTWIKKELING-