Panden SoZaVo krijgen PURP-opknapbeurt

3 August 2022

In: Nieuws
Comments: 0

In het kader van het Paramaribo Urban Rehabilitation Program worden twee panden van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, die momenteel in deplorabele staat verkeren, opgeknapt. Het ligt in de planning om de werkzaamheden binnen achttien maanden op te leveren. De constructiemedewerkers hebben het hoogste punt van de bouw bereikt, zegt onderdirecteur van Cultuur, Clifton Braam. Het ligt in de planning om de werkzaamheden binnen achttien maanden op te leveren.

Binnen deze fase van het programma, zal binnenkort ook het hoofdgebouw van het ministerie van Justitie en Politie worden aangepakt. Binnen dit programma zijn in totaal zeven panden in de historische binnenstad van Paramaribo, die voorkomen op de Unesco Wereld Erfgoed lijst, die hersteld worden, waarvan vijf nog moeten worden afgerond.

De functionaris zegt desgevraagd dat er binnen het programma voldoende rekening gehouden is met onderhoud. De onderdirecteur zegt dat het PURP-programma ook de rehabilitatie van de Waterkant omvat. Daarnaast zal ook het vraagstuk van parkeren in de binnenstad worden aangepakt.