Para beschikt nu over officiële rampenplan

December 15, 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Zondag 15 december 2019 – De districtscommissaris van Para, Armand Jurel, heeft op vrijdag 13 december het “district rampenplan van Para” overhandigd gekregen van het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR). Het plan kwam tot stand door input van verschillende diensten in het district, die zich van 2017 tot 2019 onder coördinatie van NCCR en consultants hebben ingezet hiervoor.
Het plan is een handleiding voor het uitzetten van rampenbeheersing in Para, het voorzien van richtlijnen om de rampenbeheersingsmaatregelen te implementeren, het voorzien van een overzicht aan het algemeen publiek over de rampenbeheersing binnen Para en als werkdocument voor het rampencomité van Para.
Dit plan is ter beschikking gesteld van alle actoren in het district, die daartoe de behoefte hebben. Het comité zal op werkbare frequentie bij elkaar gebracht worden om dit plan dynamisch te houden. Voorts is het plan aangeboden aan de voorzitter van De Nationale Assemblee voor behandeling en verheffing tot wet.

-NII-