Para en Xianning geven meer inhoud aan stedenband

30 October 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 30 oktober 2019 – Het district Para en de stad Xianning in de provincie Hubei (China) hebben besloten om meer inhoud te geven aan een stedenband die al vijf jaren bestaat. Districtscommissaris (dc) Armand Jurel van Para en burgemeester Wang Yuan He, hebben dat bevestigd met de ondertekening van een intentieverklaring op maandag 28 oktober 2019, in Xianning. De ondertekeningsceremonie vond plaats in Hotel Ramada Plaza Chibi.

De districtscommissaris zei daarbij dat er een aantal gebieden zijn waarin Para potenties ziet om de bestaande samenwerking uit te breiden en te verdiepen. Het gaat onder meer om de gebieden: Landbouw, onderwijs, toerisme, handel en industrie. Para hoopt in de toekomst naast grootschalige landbouw als inkomstenbron, meer te halen uit ecotoerisme en industrie.

De stedenband tussen Para en Xianning wordt volledig ondersteund door de Surinaamse regering. De ondertekening is een van de hoogtepunten tijdens het bezoek van een delegatie uit Paramaribo aan China. De delegatie wordt geleid door minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO). Op 24 oktober 2019 is de delegatie in China gearriveerd en wordt in de eerste week van november in Suriname terugverwacht.

-Ministerie van Regionale Ontwikkeling-