Para Festival van start gegaan

11 September 2022

In: Nieuws
Comments: 0

“Het doel is om een festival te organiseren volgens internationale standaarden.” Dit zegt Elven Kensenhuis, initiatiefnemer van het eerste Para Food & Music Festival. Vrijdag 9 september, vond de kick-off plaats in Onverwacht. Volgens Kensenhuis bezitten wij als samenleving, niet alleen genoeg talent om te presenteren aan de rest van de wereld, maar ook kwaliteiten om festivals te organiseren die internationale bekendheid kunnen genieten.

Tijdens het festival, dat drie dagen duurt, mogen personen genieten van diverse binnenlandse en buitenlandse artiesten. Naast muziek zullen er ook verschillende Surinaamse gerechten verkrijgbaar zijn. Volgens Kensenhuis zijn er echter nog kinderziektes die volgend jaar weggewerkt moeten worden.

Fabian Sijmor, die als ondernemer actief is in de Surinaamse muziekindustrie, juicht dit initiatief toe. De vakantieperiode moet volgens hem goed benut worden middels activiteiten die Suriname op de kaart zetten. Elk district zou moeten nagaan hoe zij kunnen bijdragen aan het promoten van de Surinaamse cultuur. Minister Gracia Emanuel van Regionale Ontwikkeling en Sport, die de vicepresident vertegenwoordigde, gaf aan dat Para weer eens laat zien dat het potentie heeft.