Para grondwater officieel natuurdrinkwater voor “Basic One”

26 February 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 26 februari 2019 – “Basic One” water wordt gebotteld met zuiver natuurwater uit twee waterbronnen in het Wi Sa Wini gebied van het district Para. Zaterdag 23 februari 2019, vond de officiële opening plaats van de waterfabriek van Para Foods & Beverages N.V. en Future Beverages N.V. Districtscommissaris Armand Jurel is van mening dat de aansluiting van het Carolinagebied op het elektriciteitsnet van de NV Energie Bedrijven Suriname, heeft geresulteerd tot deze grote investering.

De burgervader onthulde samen met minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling het plakkaat, na een proefperiode en bouwwerkzaamheden van ongeveer één jaar. Het bedrijf bestaat al 12 jaar en heeft thans een semi-automatisch bottlings proces onder de brandnaam Basic One. Per uur wordt drie kubieke water gehaald uit de waterbronnen.

Jurel is blij met de vestiging van het bedrijf in dat gebied, vanwege de mogelijkheden in werkgelegenheid en economische groei. De regering heeft het

gebied in mei 2017 aangesloten op 1×24 uur stroom en had daarmee ook verwacht dat de productiesector hiermee een boost zou krijgen.

-Bron: Nationaal Informatie Instituut-