Parastatale bedrijven in rode cijfers

6 May 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Foto (United News)

Donderdag 06 mei 2021- President Chandrikapersad Santokhi, zegt dat op dit moment bijna tot geen enkel parastataal bedrijf winstgevend is. De meeste parastatale bedrijven hebben een mismanagement gehad het afgelopen jaar. Hij benadrukt dat de vorige regering deze bedrijven heeft gebruikt als instrumenten om hun eigen beleid te financieren, door middel van verschillende constructies en verschillende activiteiten. Volgens het staatshoofd zijn de bedrijven gebruikt als een “opnamekas”. Dit is de reden waarom de staatsbedrijven aan de rand van de afgrond staan.

Het staatshoofd, zal zich persoonlijk inzetten voor een gezond beleid bij de staatsbedrijven. Hij geeft ook aan, dat het niet is uitgesloten dat bepaalde bedrijven hun deuren zal moeten sluiten.

De meeste bedrijven staan in rode cijfers. Het kost de staat te veel geld om deze bedrijven draaiende te houden. “Tegelijkertijd heb ik de IDB gevraagd met technische bijstand en met lokale deskundigen al deze parastatale bedrijven voor mij door te lichten en de regering te adviseren wat te doen met deze bedrijven.

Hij laat optekenen, dat er conform de adviezen gehandeld zal worden.

 

-STVS Website-