Parlement vraagt aandacht voor situatie AZP

2 September 2022

In: Nieuws
Comments: 0

De bond van personeel in dienst van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZPLAZ), is al een week in beraad, waardoor er een ernstige situatie is ontstaan in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP). De actie van de bond, heeft namelijk gevolgen voor de patiënten. Vanwege de actie, wordt er op verschillende afdelingen niet gewerkt, waardoor niet alle patiënten geholpen kunnen worden.

De bond blijft erbij, dat de werkzaamheden pas hervat zullen worden als overeengekomen afspraken, ingewilligd worden door het ministerie van Volksgezondheid. Parlementariër Ann Sadi en parlementsvoorzitter Marinus Bee, vroegen gisteren in De Nationale Assemblee aandacht voor deze situatie.

Volgens Sadi drukt de actie van de bond op de zorg en worden patiënten gedupeerd. ‘’Ik heb informatie dat in het AZP, patiënten rondlopen met katheters, omdat ze niet geholpen kunnen worden’’, zei Sadi. Inmiddels heeft de directie van het AZP bekendgemaakt, geen patiënten meer op te nemen, omdat het ziekenhuis geen veilige zorg meer kan bieden. De directie heeft in een schrijven laten weten, dat patiënten voor wie een opname afgesproken is, dringend geadviseerd worden contact op te nemen met hun behandelende specialist.