Partijen moeten overeenstemming bereiken over sociaal akkoord

4 August 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 04 augustus 2021- “Het wordt tijd dat we niet alleen praten, maar ook tot afspraken komen”. Dit zegt Armand Zunder, voorzitter van de Progressieve Werknemers Organisatie, PWO. De regering is al enige tijd aan het onderhandelen met vakbonden en het bedrijfsleven om tot een sociaal akkoord te komen. Echter, de gesprekken lopen niet zo vlot, zoals werd verwacht.“We zijn er nog lang niet, zegt Zunder. Daarnaast zijn er ook zaken die dringend aangepakt moeten worden.

Het sociaal akkoord moet dienen als instrument om problemen gezamenlijk aan te pakken. Hiervoor moeten er afspraken gemaakt worden, waar eenieder zich in kan terugvinden. Maar om tot dit punt te komen, moeten de probleemgebieden, die het vakbondswezen belicht, ook aangepakt worden. En, zodra alle bonden op één lijn staan, kan er een specifiek plan aangeboden worden.

Het ligt volgens Zunder aan de regering om met het vakbondswezen overeenstemming te bereiken over maatregelen die op korte termijn ingevoerd moeten worden. De rest kan dan, aan de hand van het sociaal akkoord, worden verschoven naar een later tijdstip.

-STVS Nieuwsredactie-