Paul de Haan kiest voor veiligheid

26 August 2022

In: Nieuws
Comments: 0

“Ik heb het land verlaten vanwege een dreigend gevaar voor mijn veiligheid en dat van mijn gezin.” Dit laat Paul de Haan, ex-directeur van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) optekenen in een persverklaring. Volgens de Haan heeft hij afgelopen zondag 21 augustus, zijn ontslag aangeboden aan de president, die het heeft aanvaard. Hij vond het niet veilig om het land te verlaten via de Johan Adolf Pengelluchthaven. Daarom koos hij ervoor te vertrekken via Frans-Guyana.

De Haan werd in maart 2021 aangesteld als directeur van de SLM. In de persverklaring geeft hij aan dat snel duidelijk werd dat het bedrijf in zijn huidige vorm niet levensvatbaar zou zijn. De Haan geeft ook aan dat de strafrechtelijke verwijten aan zijn adres volstrekt onterecht zijn. Verder betreurt hij het ook dat president-commissaris, Xaviera Jessurun, haar functie heeft moeten neerleggen.

De Haan hoopt dat het herstructureringsplan onder de nieuw aangetreden leiding bij de SLM, als nog snel zijn beslag krijgt. “Van verwijtbaar handelen, laat staan strafrechtelijk handelen, mijnerzijds is volstrekt geen sprake, maar ik had helaas niet de indruk dat er op dit moment voldoende aandacht zou bestaan om mijn kant van het verhaal onbevangen aan te horen en te onderzoeken”, aldus de Haan. Hij is bereid zijn medewerking te verlenen aan verder onderzoek, via zijn advocaten.