Pelé is hersteld van urineweginfectie en mag ziekenhuis weer verlaten

1 March 2022

In: Sport
Comments: 0

Dinsdag 01 maart 2022 – Pelé is zaterdag ontslagen uit het ziekenhuis van São Paulo. De 81-jarige Braziliaanse voetballegende werd er de voorbije twee weken verzorgd voor een infectie aan de urinewegen.

Pelé, die al lange tijd met gezondheidsproblemen kampt, kreeg in hetzelfde ziekenhuis recent ook een chemokuur nadat in september 2021 een darmtumor werd vastgesteld.

Volgens de artsen is Pelé genezen van zijn infectie en is hij stabiel. Hij zal verdere behandeling ondergaan voor zijn darmtumor. Begin september werd een tumor uit zijn dikke darm verwijderd.

Pelé, die wordt gezien als één van de beste voetballers ooit, lag toen dagenlang op de intensive care. Hij mocht eind september het ziekenhuis verlaten, maar keerde sindsdien al een paar keer terug naar het Albert Einstein-ziekenhuis van São Paulo voor chemotherapie.

Via Instagram liet Pelé zijn bijna 8,5 miljoen volgers onlangs weten dat hij weer voor een reguliere behandeling naar het ziekenhuis ging.

Pelé werd in 1958, 1962 en 1970 wereldkampioen met Brazilië. De legende is met 77 goals in 92 interlands topscorer aller tijden van zijn land.

-nu.nl-