Pelelu Tepu ruim een jaar zonder gezond en schoon drinkwater

10 August 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 10 augustus 2021- De bewoners van het dorp Pelelu Tepu, beschikken ruim een jaar niet over schoon drinkwater. Dit komt door een elektrisch probleem bij de waterinstallatie. Hierdoor kan het water niet worden gezuiverd. De waterzuiveringsinstallatie is destijds opgezet door de Medische Zending (MZ) en die is overgedragen aan de overheid.

Moshesi Shanaupe, dorpshoofd van Pelelu Tepu zegt dat de bewoners elkaar helpen door elkaar water aan te bieden. Op gegeven moment wordt het water in de durotank weinig, waardoor het niet meer mogelijk is om water af te staan. De meeste mensen halen water uit de rivier.

Shanaupe, geeft verder aan dat niet eenieder in het bezit is van een durotank. Door de harde regen afgelopen week, hebben de mensen water kunnen opslaan in hun durotanks.

Twee mannen van het dorp waren voorgedragen om in dienst te treden bij het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen voor beheer en onderhoud van het watersysteem, helaas is er geen werk van gemaakt.

Henk Deel, burgervader van Tapanahony, geeft aan niet op de hoogte te zijn van het defecte watersysteem van Pelelu Tëpu. Het commissariaat kampt met financiële problemen, waardoor de waterinstallatie niet aangepakt kan worden.

Hij geeft verder aan, aan te kloppen bij de overheid, om wat financiële middelen vrij te maken.

-STVS Website-